OʻZBEKISTONDA ICHKI TURIZMNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASI: MUAMMOLAR, IMKONIYATLAR VA INNOVATSION YECHIMLAR (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda ichki turizmni rivojlantirishning nazariy asoslari, statistik koʻrsatkichlari, davlat siyosati va infratuzilmaviy islohotlari tahlil qilingan. Shuningdek, sohada mavjud muammolar – infratuzilma kamchiliklari, xizmatlar sifatining pas tligi, moliyaviy toʻsiqlar, marketing va axborot yetishmovchiligi, mavsumiylik hamda hududlararo nomutanosibliklar ochib berilgan. Shu bilan birga, ichki turizmning istiqbollari sifatida boy madaniy va tabiiy meros, davlat qoʻllab - quvvatlashi, yoshlar turi zmi, mahalliy hamjamiyatlar ishtiroki va xalqaro tajribadan foydalanish imkoniyatlari koʻrsatilgan. Maqolada raqamli texnologiyalar, moliyaviy ragʻbatlantirish, barqaror infratuzilma, raqamli marketing va turizm klasterlari kabi innovatsion yechimlar takli f qilingan.
Keywords: ichki turizm; infratuzilma; xizmatlar sifatini oshirish; davlat siyosati; innovatsion yechimlar; turizm strategiyasi; Oʻzbekiston