KORXONADA ISHLAB CHIQARISH POTENTSIALIDAN FOYDALANISH TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Korxonaning iqtisodiy salohiyatini tadqiq etish ishlab chiqarish quvvatlaridan foydalanishni tahlil qilmasdan amalga oshirilmaydi. Shu bilan birga, ishlab chiqarish faoliyatini tahlil qilishning murakkabligi ko‘pincha tadqiqotchilarning faqat iqtisodiy va moliyaviy ko‘rsatkichlar bilan cheklanib qolishiga olib keladi. Ushbu maqola sanoat korxonasining asosiy jihozlari samaradorligini o‘rganish asosida ishlab chiqarish salohiyatini tahlil qilish metodologiyasini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Tahlil mate riallari sifatida gilam ishlab chiqarish zavodida foydalanilayotgan uskunalar faoliyati qo‘llaniladi.
Keywords: ishlab chiqarish tahlili; ishlab chiqarish hajmlari; tavsiflovchi statistika; oʻzgaruvchanlik koeffitsiyenti