MAHSULOT YOKI XIZMAT NARXLARIGA TA'SIR ETGAN OMILLAR (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola boshqaruv hisobi doirasida kompaniyaning kelajakdagi foydasini taʼminlashda narx belgilashning ahamiyatini tahlil qiladi. Narx belgilash koʻpchilik korxonalar uchun asosiy maqsad boʻlgan foydani maksimal darajada oshirishda muhim rol oʻynaydi. Tovar va xizmatlarni tannarxidan yuqori narxda sotish orqali foyda olinadi, sotiladigan miqdor esa koʻpincha belgilangan narxga bogʻliq boʻladi.
Keywords: optimal narx; talab elastikligi; xarajat funksiyasi; “cost -plus” narx belgilash; standart xarajat; toʻliq xarajat; tegishli xarajatlar; foyda