KICHIK BIZNESNING SANOAT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDAGI TENDENSIYALARI (XORAZM VILOYATI MISOLIDA) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Xorazm viloyati misolida kichik biznesning sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish jarayonidagi asosiy tendensiyalar tahlil qilingan. Tadqiqotda so‘nggi yillarda kichik biznes subyektlari tomonidan ishlab chiqarilgan sanoat mahsulotlari hajmi, o‘sish sur’atlari va tarkibiy xususiyatlari statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilgan. Hududiy kesimda kichik biznesning sanoatdagi ulushi, yetakchi tarmoqlardagi faolligi hamda ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri aniqlanib, investitsion jarayonlar bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, kichik biznesning sanoat rivojlanishidagi imkoniyatlari va mavjud muammolari tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: kichik biznes; sanoat; ishlab chiqarish tendensiyalari; Xorazm viloyati; investitsiya; hududiy rivojlanish