XODIMLARNI RIVOJLANTIRISH – KADRLAR SIYOSATIDAGI ASOSIY USTUVOR YOʻNALISHLARDAN BIRI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada xalqaro mehnat bozoridagi holat, kompaniyalarda xodimlar faoliyati samaradorligini oshirishda oʻquv jarayonlarining oʻrni va ahamiyati, malaka oshirish sohasidagi xorij tajribasi tahlil qilingan. Shuningdek, mahalliy mehnat bozori misolida mavjud holat oʻrganilib, inson kapitaliga yoʻnaltirilgan investitsiyalar ahamiyati yoritilgan. Bunda ish beruvchilar tomonidan xodimlarning kasbiy mahoratini oshirish va malakali mutaxassislar tarkibini tayyorlash orqali faoliyat samaradorligiga erishish b oʻyicha kompaniyalar tajribasi oʻrganilgan. Ilmiy manbada xodimlar malakasini oshirish boʻyicha mehnat bozoridagi mavjud zamonaviy instrumentlardan – kouching, seminar, trening, vebinar, master-klasslarga toʻxtalib oʻtilgan. Amaliyotda mavjud boʻlgan oʻqitishlarning shakliga koʻra anʼanaviy va masof aviy turlari, ularning ustunlik va kamchiliklari xususida tahlillar qilingan.
Keywords: HR; korporativ strategiya; strategik resurs; global iqtisodiyot; inson kapitali; mehnat bozori; byudjet; malaka oshirish; seminar; trening; kouching; kasbiy rivojlanish