OʻZBEKISTONDA SOGʻLIQNI SAQLASH SOHASIDAGI ASOSIY KOʻRSATKICHLAR TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasi sogʻliqni saqlash tizimini tavsiflovchi asosiy koʻrsatkichlarining 2000 -2023 -yillar boʻyicha maʼlumotlari oʻzaro taqqoslanib, sogʻliqni saqlash muassasalarining axborot almashinuv jarayonlariga axborot texnologiyalarni qoʻllash asosida muassasa faoliyati samaradorligini oshirish boʻ yicha oʻrta muddatli (2024 -2030 -yillar) prognoz koʻrsatkichlari tuzilgan. Amalga oshirilgan tahlillar sogʻliqni saqlash tizimida muhim hisoblangan koʻrsatkichlar, jumladan shifoxonalarda mavjud oʻrinlar soni, bir shifokorga toʻgʻri keladigan aholi soni, tizimda faoliyat yuritayotgan shifokorlar soni boʻyicha tahlillar olib borilgan.
Keywords: tibbiyot; axborot; prognoz; tibbiyot muassasasi; shifokor; statsionar; ambulatoriya