MODA INDUSTRIYASIDA NEYROMARKETINGDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola moda industriyasida neyromarketingdan foydalanish strategiyalarini tahlil qiladi. Neyromarketing isteʼmolchilarning ong ostidagi his - tuygʻularini oʻrganib, ularning xarid qilish qarorlariga taʼsir qilishga qaratilgan. Tadqiqotda psixologik, ijtimoiy, marketing va texnologik omillar chuqur tahlil qilinib, neyromarketing vositalari orqali mijozlar xulq -atvoriga taʼsir etish mexanizmlari oʻrganilgan. Shuningdek, tezkor moda sanoatida vizual, sensor va kognitiv stimullardan foydalanishning samaradorligi muhokama qilingan . Tadqiqot natijalari neyromarketing tad qiqotlarini amalga oshirish uchun omillarni aniqlashda qo‘llaniladi.
Keywords: neyromarketing; moda industriyasi; xarid qilish xulq -atvori; psixologik taʼsir; vizual marketing; brendga sodiqlik; isteʼmolchi tajribasi