KORXONALARDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONI: RAQAMLI MARKETING VOSITALARINI INTEGRATSIYA QILISH VA SAMARADORLIKNI BAHOLASH USULLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada korxonalarda raqamli transformatsiya jarayoni, raqamli marketing vositalarini integratsiya qilish va ularning samaradorligini baholash metodlari tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli texnologiyalarning biznes modellari, ishlab chiqarish jarayo nlari va marketing strategiyalariga taʼsiri oʻrganilgan. Shuningdek, raqamli marketing vositalarining xizmat koʻrsatish sohasidagi ahamiyati, raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi va korxonalarda raqamli transformatsiya jarayonlarining strategik ahamiyati y oritilgan. Korxonalarda raqamli marketing strategiyalarini joriy etish jarayoni va samaradorlikni baholash usullari – ROI, CPC, CAC, CR kabi koʻrsatkichlar asosida tahlil qilingan. Oʻzbekistondagi raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish va raqamli transformatsiyani qoʻl lab-quvvatlashga qaratilgan davlat dasturlari va ularning iqtisodiyotga taʼsiri ham yoritilgan.
Keywords: raqamli transformatsiya; raqamli marketing; raqamli iqtisodiyot; marketing vositalari; raqamli texnologiyalar; Big Data; IoT; ROI; CPC; CAC; CR; raqamli platforma; raqamli biznes modellari; raqobatbardoshlik; avtomatlashtirish; raqamlashtirish; elektron t ijorat; onlayn marketing; raqamli strategiyalar