OʻZBEKISTONDA YUK VA YOʻLOVCHI TASHISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu ilmiy maqola Oʻzbekistonda yuk va yoʻlovchi tashish tizimini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy -uslubiy yondashuvlarni taklif etadi. Tadqiqotda transport infratuzilmasining samaradorligi, logistika tizimlarini rivojlantirish, ekologik xavfsizlik va raqamlashtirish jarayonlarini transport sohasiga integratsiya qilish masalalari koʻrib chiqilgan. Maqolada Oʻzbekiston transport tizimining hozirgi holati tahlil qilinib, temir yoʻl, avtomobil, havo va suv transportining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar oʻrganilib, transport xizmatlarining sifatini oshirish va barqaror rivojlanishni taʼminlash boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari yuk va yoʻlovchi tashish tizimini modernizatsiya qilish, innovatsion texnologiyalarni j oriy etish va samarali boshqaruv mexanizmlarini shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.
Keywords: transport tizimi; yuk tashish; yoʻlovchi tashish; logistika; raqamlashtirish; ekologik barqarorlik; transport infratuzilmasi; ilmiy -uslubiy yondashuvlar