KORXONALAR FAOLIYATIDA MEHNAT INTIZOMINING IQTISODIY SAMARADORLIKKA TA’SIRI (Marketing Jurnali, 2025)
“Korxonada mehnat intizomi butun bir mikroiqtisodiy jarayonlarni boshqaruv nazariyasi nuqtayi nazaridan faol tarzda motivlashtiradigan transmissiyon funksiyalar jamlanmasidir,” deydi Nobel mukofoti sovrindori, mehnat intizomi bo‘yicha xalqaro ekspert Klaudiya Golden . Chikago iqtisodiyot maktabi tomonidan ham mehnat intizomini takomillashtirishga qaratilgan bir qator tajriba sinovlari o‘tkazilib, 97,6 foiz iqtisodiy samaradorlikka erishilgani hamda 69 foiz diversifikatsiya ko‘lami kengaygani kuzatilgan. Ushb u maqolada mehnat intizomining korxonalar faoliyatining iqtisodiy samaradorligiga ta’siri bo‘yicha institutsional tadqiqotlar haqidagi ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: makroiqtisodiy fiasko; bozor muvozanati; boshqaruv san’ati; psixologik boshqaruv; mehnat bozori; diversifikatsiya