UY-JOY KOMMUNAL XO‘JALIGINI YASHIL IQTISODIYOT KONSEPSIYALARI ASOSIDA TASHKIL ETISHNING ILMIY -NAZARIY JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Yashil iqtisodiyot barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim nazariy asoslarga ega bo‘lib, ekologik barqarorlik va iqtisodiy o‘sishni uyg‘unlashtirishni maqsad qiladi. Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotning nazariy jihatlari va uning uy -joy kommunal xo‘jali gidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Resurslardan oqilona foydalanish, energiya samaradorligini oshirish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash kabi tamoyillar bu sohada qanday qo‘llanilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Yashil iqtisodiyot tamoyillarining joriy e tilishi uy -joy kommunal xo‘jaligining samaradorligini oshirish, atrof -muhitni muhofaza qilish va barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yashil iqtisodiyot tamoyillarining uy -joy kommunal xizmatlarini yaxshilashdagi amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.
Keywords: yashil iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; uy -joy kommunal xo‘jaligi; ekologik barqarorlik; resurslar samaradorligi; innovatsion boshqaruv; atrof - muhitni muhofaza qilish; ijtimoiy adolat