MUHANDISLIK TAʼLIM SOHALARI TALABALARIDA TADBIRKORLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MODELI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada muhandislik taʼlim yoʻnalishlari talabalari oʻrtasida tadbirkorlik kompetensiyalarini rivojlantirish modeli ishlab chiqilgan. Xorijiy mamlakatlardagi tadbirkorlik taʼlimi modellari tahlil qilinib, ularning asosiy xususiyatlari koʻrib chiqilg an. Taklif qilinayotgan model texnik bilimlarni tadbirkorlik koʻnikmalari bilan uygʻunlashtirishga qaratilgan boʻlib, amaliy tajriba, mentorlik, networking va muloqot qobiliyatlarini rivojlantirish kabi elementlarni oʻz ichiga oladi.
Keywords: Muhandislik taʼlimi; tadbirkorlik kompetensiyalari; innovatsion fikrlash; texnik bilimlar; amaliy tajriba; mentorlik; networking; muloqot koʻnikmalari; biznes rejalashtirish; startap loyihalar