IQTISODIYOTNING TARKIBIY OʻZGARISHLARINI KICHIK BIZNES TARAQQIYOTINI TAʼMINLASHDA GI ROLINI BAHOLASH MASALALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Navoiy viloyatida iqtisodiyotning tarkibiy oʻzgarishlarini roʻyxatdan oʻtgan va faol kichik biznes subyektlari soniga taʼsirini baholash modellari ishlab chiqilgan. Ishlab chiqilgan modellar asosida aniqlangan elastiklik koeffitsiyentlari qiyosiy tahlili amalga oshirilgan va tarmoqlardagi oʻzgarishlar taʼsiri baholangan . Shuningdek, kichik biznes subyektlari faollik darajasiga tarmoqlar taʼsirini baholash natijalari keltirilgan. Olingan natijalarga tayanilgan holda mintaqada kichik biznesni rivojlantirishning istiqbollari aniqlangan .
Keywords: kichik biznes; iqtisodiyotning tarkibiy tuzilishi; model; ARMAX model; determinatsiya koeffitsiyenti; faollik darajasi