SUG‘URTA KOMPANIYALAR MOLIYAVIY BARQARORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI RISKLAR VA ULARNI BAHOLASH USULLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada sugʻurta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligiga taʼsir qiluvchi omillar, yuzaga keluvchi risklar, ularni baholash usullari, sugʻurta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini baholash koʻrsatkichlari hamda sugʻurta riskini va sugʻurta k ompaniyalarining moliyaviy barqarorligini matematik tahlil qilish usullari yoritiladi.
Keywords: sugʻurta kompaniyalari; moliyaviy barqarorlik; risklar; risklarni baholash usullari; matematik modellashtirish; sugʻurta polisi; sugʻurta daʼvolari