O‘ZBEKISTONDAGI QURILISH MATERIALLARI SANOATINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Qurilish materiallari sanoati va milliy sanoat tarmoqlarining innovatsion rivojlanishi mamlakat iqtisodiyotining strategik ahamiyatga ega sohalaridan biri hisoblanadi. Hozirgi kunda jahon bozorlarida raqobatning kuchayishi va innovatsion mahsulotlarga bo‘lgan talabning ortishi milliy sanoat tarmoqlarini intensiv rivojlantirishni talab etmoqda. Qurilish materiallari sanoatida xomashyo va mahsulotlar ishlab chiqarish jarayonlarini modernizats iya qilish, eksportbop mahsulot hajmini oshirish, narxlar barqarorligini ta’minlash hamda ekologik va energiya tejovchi texnologiyalarni joriy etish muhim vazifa sifatida belgilanmoqda.
Keywords: samaradorlik; innovatsion rivojlanish; faollashtirish; mexanizmlar; qurilish materiallari; infratuzilma; iqtisodiyot; sanoat; eksportbop mahsulot; ekologik texnologiyalar; jahon bozori raqobati; modernizatsiya