MOLIYAVIY XAVFLAR TASNIFINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy xavflarni boshqarishda xavflar tasnifini ishlab chiqish zaruriyati va uning afzalliklari, xavflar statistikasini yuritishda tasnifning ahamiyati hamda tasnifdan davlat moliyasini boshqarish tizimida foydalanish masalalari bayon eti lgan. Shuningdek, davlat moliyaviy nazorati tarkibiy qismi sifatida moliyaviy xavflar tasnifining tarkibi va undan foydalanilishiga qaratilgan takliflar keltirilgan.
Keywords: moliyaviy xavflar; moliyaviy huquqbuzarliklar; davlat moliyaviy nazorati; davlat byudjeti; dastlabki nazorat; joriy nazorat; valyuta kursi; foiz stavkasi; normativ huquqiy hujjatlar