XALQARO SAYYOHLIK BOZORIDA IJTIMOIY TARMOQLARDAN FOYDALANISHNING DOLZARB TENDENTSIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola xalqaro sayyohlik bozorida ijtimoiy tarmoqlarning o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada COVID -19 pandemiyasidan keyingi davrda turistik marketingda ijtimoiy tarmoqlarning o‘sib borayotgan roli, xalqaro sayyohlik bozorining zamonaviy tuzilishi va uning geografik taqsimoti batafsil yoritilgan. Jahon turistik tashkiloti (UNWTO) ma’lumotlariga asoslangan holda, global turistik bozor hajmi, uning jahon iqtisodiyotidagi o‘rni va asosiy subyektlari tahlil qilingan. Shuningdek, turistik bozorning mintaqaviy taqsimoti va har bir mintaqaning o‘ziga xos xususiyatlari k o‘rib chiqilgan.
Keywords: xalqaro sayyohlik; ijtimoiy tarmoqlar; turistik marketing; global turistik bozor; UNWTO; raqamli transformatsiya; turoperatorlar; turistik xizmatlar; mintaqaviy turizm