ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING RAQOBOT QABORATLIGINI OSHIRISHDA BENCHMARKINGNING AHAMIYATI. (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada korxonalar raqobatchilarga nisbatan bozordagi mavqeini yaxshilashi , xarajatlarni kamaytirishi , samaradorlikni oshirishi , isteʼmolchilarning qoniqishini oshirishi , zaif tomonlarini aniqlashi , bozordagi strategik maqsadini belgilashi , axborot manbalarini aniqlashi , axborot turi va hajmini belgilashi , maʼlumot toʻplash usullarini tanlashi , axborotni tahlil qilishi , benchmarking mazmuni va uning texnologiyasini koʻrib chiqish masalalari yoritilgan .
Keywords: Korxona; samaradorlik; bozor; strategiya; isteʼmolchi; marketing; benchmarking; raqobatbardoshlik; benchmarking bosqichlari