AHOLI O‘RTASIDA MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISHNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Moliyaviy savodxonlik nafaqat iqtisodiy rivojlanishda, balki insonlarning shaxsiy rivojlanishida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Shaxsiy rivojlanish bir tomondan ijtimoiy -madaniy bo‘lsa, ikkinchi tomondan jismoniy -psixologik rivojlanishni nazarda tutadi. Har qanday rivojlanishning negizida moliyaviy holat va moliyaviy savodxonlik yotadi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi hududlarida istiqomat qilayotgan aholining moliyaviy savodxonlik darajasi tahlil qilingan hamda mavjud kamchiliklar yuzasidan amali y taklif va tavsiyalar berilgan.
Keywords: moliyaviy savodxonlik; aholining turmush darajasi; moliya; pul; moliyaviy erkinlik; moliyaviy qaramlik; byudjet