TADBIRKORLIK MUHITINI YAXSHILASHNING TASHKILIY MOLIYAVIY MEXANIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tadbirkorlik muhitini yaxshilash va moliyaviy mexanizmlarni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda ilmiy abstraksiyalash, tahlil va sintez, induksiya va deduksiya usullaridan foydalanilgan. Tadbirkarlarning faoliyati, kichik tad birkorlik subyektlarining rivoji va ularning iqtisodiyotdagi o‘rni, shuningdek, davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab -quvvatlash choralari tahlil qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyotining o‘sish sur'atlari, investitsiyalar hajmi va sanoat tarmoqlarining r ivojlanishi ko‘rsatkichlari keltirilgan. Shuningdek, tadbirkorlikni rivojlantirishda yuzaga kelayotgan to‘siqlar va ularga qarshi yangi mexanizmlar joriy etish zarurligi ta'kidlangan. Maqola iqtisodiy nazariyalar va amaliyotlar orqali kichik biznesni rivoj lantirishning samarali yo‘llarini ko‘rsatib beradi.
Keywords: tadbirkorlik; iqtisodiy o'sish; moliyaviy mexanizmlar; kichik biznes; investisiyalar; davlat tomonidan qo'llab -quvvatlash; sanoatni rivojlantirish; inflyatsiya; iqtisodiy tahlil