KORXONA IQTISODIYOTIDA EKOLOGIK BOSHQARUV TIZIMINI JORIY ETISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada korxona iqtisodiyotida ekologik boshqaruv tizimini joriy etishning o‘ziga xos xususiyatlari, jumladan, korxonaning atrof -muhitga ta’sirini minimal darajaga tushirishga qaratilgan boshqaruv amaliyotlarini joriy etish jarayonining o‘ziga xos jihatlari yoritib berilgan. Ushbu jarayon korxonaning iqtisodiy faoliyati ni ekologik talablarga moslashtirishni o‘z ichiga oladi. Jumladan, korxona o‘z faoliyatida ekologik normalarga rioya qilish bilan birga iqtisodiy samaradorlikka erishishga harakat qiladi. Shu bilan birga, ekologik boshqaruvni joriy qilish zamonaviy va atro f-muhitga zararsiz texnologiyalarni tatbiq etishni talab qilishi mazkur maqolada o‘z aksini topgan.
Keywords: ekologik boshqaruv tizimi; sanoat korxonalari; integratsiyalashuv jarayoni; ekologik xarajatlar va samaradorlik; doimiy monitoring va tahliliy o‘rganish; raqobatbardoshlik; ekologik sertifikatsiya; ekologik marketing