SANOAT KORXONALARIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA TAʼSIR ETUVCHI OMILLAR TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalasi har tomonlama tahlil qilinib, ilgʻor texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning ahamiyati oʻrganilgan. Raqamli transformatsiya, sunʼiy intellekt, avtomatlashtirish, innovatsion materiallar va marketing strategiyalari sanoat rivojlanishiga taʼsiri tahlil qilin gan. Tadqiqotda IoT, AI, bulutli texnologiyalar, HEAs va LPBF innovatsion materiallari kabi ilgʻor texnologiyalarni joriy qilish sanoat samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi koʻrsatilgan. Moddiy resurslar, nomoddiy aktivlar, mehnat resurslari va tadbirkorlik qobiliyati asosida sanoat korxonalari samaradorligi baholangan. Natijalar sanoat tarmoqlarining raqobatbardoshligini va iqtisodiy samaradorligini oshirish h amda innovatsiyalarni joriy qilish uchun raqamli texnologiyalardan foydalanish borasida ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sanoat samaradorligi; raqamli transformatsiya; sunʼiy intellekt; avtomatlashtirish; innovatsion materiallar; marketing strategiyalari; IoT; HEAs; LPBF