HUDUDLARDA ENERGIYA RESURS SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA RAQAMLASHTIRISHNING IQTISODIY TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Energetika sektori iqtisodiyotning asosiy tarmoqlaridan biri bo‘lib, hududlar rivoji uchun muhim ahamiyatga ega. Biroq, energetika resurslarini samarali boshqarish, ularni optimal foydalanish hamda tejamkor resurslardan foydalanib energiyani ishlatish zaru rati tobora ortib bormoqda. Ushbu masala nafaqat ekologik, balki iqtisodiy jihatdan ham dolzarb bo‘lib, raqamli texnologiyalarning joriy etilishi energetika resurslarini boshqarishda yangi imkoniyatlar yaratadi. Tadqiqotda hududlarda energiya resurslarinin g samaradorligini oshirishda raqamlashtirishning iqtisodiy tahlili, uning potensiali, foydalari va amalga oshirishdagi muammolar ko‘rib chiqiladi.
Keywords: energetika resurslari samaradorligi; energetika resurslarini modernizatsiya qilish; innovatsion rivojlanish; xarajatlarni minimallashtirish; salohiyatni baholash; optimallashtirish; klasterlashtirish