ILM -FAN SOHASIDA BOZOR MUNOSABATLARINI TASHKIL ETISH TIZIMI VA UNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ilm -fan sohasini rivojlantirishda bozor munosabatlarini tashkil etishning o‘rni va uning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq etilgan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy mexanizmini muvofiqlashtirishga yo‘naltirilgan kombinatsion jarayonlarni optimallashtirish hisobiga ilm -fan sohasining strategik rivojlanish imkoniyatlari asoslangan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy asosini shakllantirish va uni takomillashtirishda bi znes subyektlarining rolini kengaytirishning uslubiy asosi shakllantirilgan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy tizimini muvofiqlashtirishga doir ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: ilmiy -innovatsion faoliyat; innovatsion infratuzilma; ilmiy tadqiqot ishlanmalari; startap loyiha; intellektual mulk; innovatsion tovar; innovatsion tadbirkorlik; to‘rtinchi sanoat inqilobi; raqamli texnologiya