TURIZM INDUSTRIYASINI RIVOJLANTIRISH YONDASHUVLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Turizm industriyasining rivojlanishi zamonaviy iqtisodiyotning strategik yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, uning ijtimoiy -iqtisodiy ahamiyati kundan -kunga ortib bormoqda. Ushbu maqolada turizm industriyasining rivojlanish zarurati, mavjud imkoniyatlari va ustuvor afz alliklari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda turizmning iqtisodiyotga ta’siri, uning jamiyat va ekologiya bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda barqaror rivojlanish modelini shakllantirishga qaratilgan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turizm indus triyasining jahon tajribasi tahlil qilinib, rivojlangan mamlakatlarning muvaffaqiyatli strategiyalari va ularning mahalliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Maqolada ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilib, turizm sektorini takomillasht irish bo‘yicha konseptual yondashuvlar taklif etiladi.
Keywords: turizm; industriya; yondashuv; turizm industriyasi; mahsulot; xizmat; iqtisodiyot