ISHLAB CHIQARISH TARMOQINI IQTISODIY KO‘RSATKICHALAR USULLARI ORQALI TAHLILI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish tarmog ‘ini iqtisodiy ko‘rsatkichlar yordamida tahlil qilish korxonalarni boshqarishning samarali vositasi sifatida ko‘rib chiqildi . Asosiy usullar , jumladan iqtisodiy -matematik modellashtirish , qiyosiy va klaster tahlili ko‘rib chiqilib , ularning mahsuldorlikni oshirish va xarajatlarni kamaytirishdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi . Tadqiqot natijalari asosida raqamli texnologiyalarni joriy etish , metodikalarni standartlashtirish va bo‘limlar o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan . Ushbu yondashuvlarni qo‘llash zamonaviy iqtisodiyot sharoitida ishlab chiqarish tarmoqlarining barqarorligi va raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi .
Keywords: ishlab chiqarish tarmoqlarini tahlil qilish; iqtisodiy ko‘rsatkichlar; iqtisodiy -matematik modellashtirish; qiyosiy tahlil; klaster tahlili; mahsuldorlik; xarajatlarni optimallashtirish; barqaror rivojlanish; raqamlashtirish