RAQAMLI IQTISODIYOTDA MOLIYAVIY SAVODLILIKNI OSHIRISH KARABAEVA GULNORA SHARAFITDINOVNA, (Marketing Jurnali, 2025)
Iqtisodiyotning raqamli transformatsiyasi sharoitida moliyaviy savodxonlik masalalari alohida ahamiyat kasb etmoqda . Shaxsiy moliya menejmenti , investitsiyalar va raqamli moliyaviy vositalar sohasidagi bilimlarning etishmasligi moliyaviy xavf- xatarlarga va aholining iqtisodiy barqarorligining pasayishiga olib kelishi mumkin . Maqolada raqamli iqtisodiyotda moliyaviy savodxonlikni oshirish imkoniyatlari va yo‘llari muhokama qilinadi . So‘nggi paytlarda xalqning ta’lim darajasini oshirish masalasi O‘zbekiston taraqqiyotining asosiy ustuvor yo‘nalishiga aylanib bormoqda , bu esa tanlangan tadqiqot mavzusining dolzarbligini asoslaydi .
Keywords: moliya; savodxonlik; qashshoqlik; aholi; ta’lim