XITOYDA AYLANMA IQTISODIYOTINI AMALGA OLISHNING BA'ZI XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Xitoyda dumaloq iqtisodiyotning integratsiyasi tahlil qilinadi, bu chiqindilarni minimallashtirish va resurslardan maksimal darajada foydalanishga qaratilgan samarali barqarorlik strategiyasining yangi muammolarini belgilaydi. Iqtisodiy rivojlanis hning muhim omillari, masalan, global iqtisodiy arxitekturani qayta formatlash sharoitida resurs salohiyatini ustuvor yo‘nalishlarda birlashtirish, alohida ahamiyatga ega. Mualliflarning ta’kidlashicha, chiqindilarni qayta ishlash bo‘yicha qo‘shma loyihala rni amalga oshirishning ajralmas vositasi – yangi texnologiyalar, urbanizatsiya va qishloq xo‘jaligini modernizatsiya qilishga asoslangan sanoatni targ‘ib qilish orqali ekosivilizatsiyani yaratishdir. Shunday qilib, innovatsion loyihalarni amalga oshirishn ing samaradorligi, qaytarilishi va xavfini baholashning yagona uslubiy asoslarini ishlab chiqish zarurati tug‘iladi, bu esa atrof -muhit ifloslanish darajasining pasayishi va resurslardan foydalanish samaradorligining oshishiga olib keladi. Asosiy muammolar va ularni bartaraf etish usullari aniqlandi. 321 Xitoy, Rossiya va O‘zbekiston Respublikasining aylanma iqtisodiyotini rivojlantirish milliy manfaatlar doirasida salohiyatni rivojlantirish va undan foydalanish zarurligi asoslandi.
Keywords: aylanma iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; ekologiya; potentsial; qayta ishlash; xalqaro hamkorlik; milliy qiziqish; ekosivilizatsiya; texnologik innovatsiyalar; iqtisodiy o‘sish; Xitoy; O‘zbekiston