ISHLAB CHIQARISH SANOATI KLASTERLARINI SHAKLLANISH VA RIVOJLANISHDA IQTISODIYOT XAVFSIZLIGI: NAZARIY SHARX. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ishlab chiqarish sanoati klasterlarini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida iqtisodiy xavfsizlik masalalari ko‘rib chiqiladi. Klasterlar oʻzaro bogʻliq korxonalar, ilmiy muassasalar va infratuzilma obyektlarining birlashmasi boʻlib, ular iqtisodiy raqobatbardoshlik va barqarorlikni oshirishga xizmat qiladi. Biroq, samarali iqtisodiy xavfsizlik mexanizmlarining yo‘qligi klasterlarning rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan xavflarga olib kelishi mumkin.
Keywords: iqtisodiy xavfsizlik; resurs bilan ta’minlash; milliy xavfsizlik; sanoat klasterlarining iqtisodiy xavfsizligini ta’minlash choralari; sanoat klasterlarining faoliyati va rivojlanishi