AVTOMOBIL SANOATIDA EKSPORT HAJMINI OSHIRISHDA XALQARO MARKETING STRATEGIYASI AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada avtomobil sanoatida eksport hajmini oshirishda xalqaro marketing strategiyasining oʻrni va ahamiyati tadqiq etilgan. Jahon avtomobil bozorining hozirgi holati, mintaqaviy ishlab chiqarish dinamikasi hamda yetakchi avtomobil ishlab chiqaruvch ilarning xalqaro bozorlarga chiqish strategiyalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida mahsulot, narx, taqsimot va ragʻbatlantirish strategiyalarining eksport samaradorligiga taʼsiri aniqlangan. Lokalizatsiya va raqamli marketing vositalarining zamonaviy ahamiyati ochib berilgan.
Keywords: avtomobil sanoati; eksport; xalqaro marketing; marketing strategiyasi; lokalizatsiya; raqamli marketing; global bozor