HALOL STANDARTLARININING MAZMUN -MOHIYATI, ASOSIY TALABLARI VA IJTIMOIY -IQTISODIY TUSHUNCHALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada halol standartlarining mazmun -mohiyati tahlil qilinib, ularga belgilangan talablar ilmiy asosda oʻrganib chiqilgan va muhim ijtimoiy -iqtisodiy tushunchalar muallif tomonidan tavsiflangan. Shuningdek, Islom hamkorlik tashkiloti (OIC) huzurid agi Islom mamlakatlari uchun Standartlar va Metrologiya Instituti (SMIIC) tomonidan ishlab chiqilgan xalqaro standartlar oʻrganilib, joylashtirish vositalarining A, B, C toifalari hamda ovqatlantirish shoxobchalariga qoʻyilgan talablar tahlil qilingan.
Keywords: ziyorat; turizm; standart; ziyorat turizmi; halol turizm; halol turizm standarti; xizmat koʻrsatish; sayohat paketlari; infratuzilma; halol oshxona; halol mehmonxona