XORAZM VILOYATIDA SANOATNING TARKIBIY TUZILISHI VA UNING DINAMIKASI TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Xorazm viloyatida sanoatning tarkibiy tuzilishi dinamikasi chuqur tahlil qilinib, mavjud oʻzgarishlar asosida muhim tarmoqlar aniqlangan. Tarkibiy oʻzgarishlarning sanoat rivojiga taʼsirini baholash maqsadida regressiya tahlili oʻtkazilib, elastiklik koeffitsiyentlari hisoblangan. Tadqiqot natijalari asosida viloyatda sanoat tarkibiy tuzilishini yanada takomillashtirish hamda yuqori oʻsish surʼatlarini taʼminlash boʻyicha ustuvor yoʻnalishlar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sanoat; ishlab chiqaradigan sanoat; tarkibiy tuzilish; diversifikatsiya; model; regressiya tahlili; determinatsiya koeffitsiyenti; Styudent mezoni; Fisher mezoni