NAMANGAN VILOYATI DA INVESTITSIYA FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH JARAYONINI MODELLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqada investitsiya faoliyatini faollashtirish jarayonini modellashtirishga oid uslubiy yondashuvlar tahlil qilinadi. Investitsiya faolligining oshishi hududlarning barqaror iqtisodiy rivojlanishiga koʻrsatadigan taʼsiri, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish choralari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, investitsiya jarayonining ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik samaradorligi tahlil qilinib, mintaqaviy iqtisodiyotda investitsiya muhitini yaxshilashning asosiy yoʻnalishlari taklif etiladi.
Keywords: investitsiya faolligi; mintaqaviy iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; iqtisodiy samaradorlik; ijtimoiy samaradorlik; ekologik muhit