TIJORAT BANKLARI FAKTORING XIZMATLARI ASOSIDA KICHIK BIZNESNI MOLIYALASHTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tijorat banklarining faktoring xizmatlari orqali kichik biznesni moliyalashtirishdagi roli oʻrganildi. Xalqaro tajribalar, raqamli texnologiyalar integratsiyasi va innovatsion yondashuvlar asosida faktoringning afzalliklari tahlil qilindi. Tadqiqotda kontent va qiyosiy tahlil usullari qoʻllanib, faktoringning moliyaviy barqarorlikni oshirishdagi samaradorli gi aniqlangan. Natijalar banklar va kichik biznes oʻrtasidagi hamkorlikni kengaytirish, huquqiy asoslarni mustahkamlash hamda raqamli platformal ar orqali xizmatlarni takomillashtirish zarurligini koʻrsatdi. Taklif etilgan choralar faktoring bozorining rivojlanishini jadallashtirib, kichik biznesning oʻsishiga va iqtisodiy faollikning ortishiga ijobiy hissa qoʻshadi.
Keywords: faktoring; tijorat banklari; kichik biznes; moliyalashtirish; raqamli texnologiyalar; xalqaro tajriba