BANK XIZMATLARI MARKETINGIDA SUNʼIY INTELLEKT NI QOʻLLASHNING INNOVATSION IMKONIYATLARI VA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada bank marketingida sunʼiy intellekt va raqamli texnologiyalarni integratsiya qilish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda mashinaviy oʻrganish, chuqur oʻrganish, RPA va bulut texnologiyalarining bank xizmatlarini takomillashtirishdagi oʻrni yori tildi. Konseptual model asosida maʼlumotlarni qayta ishlash, mijozlarni segmentatsiya qilish, xizmatlarni shaxsiylashtirish va jarayonlarni avtomatlashtirishning marketing samaradorligiga taʼsiri koʻrsatildi. Natijalar ushbu texnologiyalar banklar uchun ra qobatbardoshlikni oshirish, innovatsion rivojlanishni jadallashtirish va mijozlar bilan barqaror aloqalarni mustahkamlashda muhim ekanini tasdiqlaydi.
Keywords: sunʼiy intellekt; bank marketingi; raqamli transformatsiya; CLV; RPA; FinTech; bulut texnologiyalari