ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA MODDIY OQIMNI BOSHQARISHDA LOGISTIKA XIZMATINI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY -TASHKILIY MEXANIZMI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish korxonalarida moddiy oqimni boshqarishda logistika xizmatini rivojlantirish masalasi, jumladan ishlab chiqarish jarayonida foydalaniladigan moddiy resurslarni yetkazib berishning usullari, “siljituvchi” va “tortuvchi” usull ar, ulardan ishlab chiqarish korxonalarida moddiy oqimni boshqarishda foydalanishning oʻziga xos jihatlari, ishlab chiqarish korxonalarida moddiy resurslarni sexlararo harakati yoritilgan.
Keywords: logistika va taʼminot zanjiri; moddiy oqim; logistika xizmati; taʼminot -xarid; ombor xoʻjaligi; zaxiralar; transport; ishlab chiqarishga xizmat koʻrsatuvchi axborot va taqsimot