OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA MAQSADLI AUDITORIYA NI ANIQLASHDA SUNIY INTELLEKT VOSITALARI VA ULAR DA MARKETING STRATEGIYALARI NI QOʻLLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqotda sun’iy intellekt texnologiyalarining oliy ta’lim muassasalarida marketing strategiyalariga integratsiyalashuvi tahlil qilinadi. Foydalanuvchi segmentatsiyasi, tavsiya tizimlari, raqamli kommunikatsiya va “Smart universitet” modeli asosida AI vositalarining ta’lim muassasalari faoliyatini optimallashtirishdagi roli yoritilgan. Xalqaro adabiyotlar sharhi asosida konseptual yondashuvlar ishlab chiqilgan hamda samarali boshqaruv va shaxsiylashtirilgan marketingning AI asosidagi modeli taklif e tilgan.
Keywords: sun’iy intellekt; oliy ta’lim; raqamli marketing; segmentatsiya; tavsiya tizimi; boshqaruv; smart universitet