ERKIN IQTISODIY ZONALARDA LOGISTIKA XIZMATLARI SAMARALIGINI ORGANISH. MISUNDA STRATEGIK KONTSEPTSIYA (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolaning maqsadi Jizzax EIHda logistika xizmatlari samaradorligini oshirish bo‘yicha strategik reja ishlab chiqishdir. Tadqiqot doirasida logistika sohasida Jizzax EIHning hozirgi holati va rivojlanish istiqbollari PESTLE tahlil, GAP tahlil va SWOT tahlil yordamida chuqur o‘rganilgan. Tadqiqotda IoT, AI va blokcheyn kabi raqamli texnologiyalar, “Yagona darcha” bojxona tizimi hamda transport infratuzilmasini modernizatsiya qilish orqali logistika xizmatlari samaradorligini 40 – 85 foizgacha oshirish im koniyatlari aniqlangan. Ishlab chiqilgan strategik reja Markaziy Osiyo mintaqasidagi boshqa erkin iqtisodiy zonalarda ham qo‘llanilishi mumkin.
Keywords: erkin iqtisodiy zona; logistika xizmatlari; raqamli transformatsiya; PESTLE tahlil; transport infratuzilmasi; IoT texnologiyalari; “Yagona darcha” tizimi; Jizzax EIH; samaradorlik; GAP tahlil; SWOT tahlil; innovatsion logistika