MINTAQALAR INVESTITSION SALOHIYATINI SHAKLLANTIRISHNING (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mintaqalarning investitsion salohiyatini shakllantirishning institutsional asoslari tadqiq etilgan. Investitsion salohiyatning shakllanishiga taʼsir etuvchi asosiy institutsional omillar, jumladan, huquqiy muhit, davlat boshqaruvi tizimi, i nvestitsion infratuzilma va investitsiyalarni qoʻllab -quvvatlash mexanizmlarining oʻrni tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida mintaqalarning investitsion jozibadorligini oshirishda institutsional muhitni takomillashtirishning ustuvor yoʻnalishlari aniqlanga n va ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: investitsion salohiyat; institutsional muhit; mintaqaviy rivojlanish; investitsion jozibadorlik; institutsional mexanizmlar; investitsion infratuzilma