OʻZBEKISTON OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA RAQAMLI MARKETINGDA SUNʼIY INTELLEKT (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarida raqamli marketing jarayonlarida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarini qoʻllash holati va istiqbollari tadqiq etilgan. Oʻzbekistonda 2024 -yil oktabr oyida SI texnologiyalarini rivojlantirish strategiyasi -2030 tasdiqlangan, 2030 -yilga kelib 5 million SI yetakchilarini tayyorlash loyihasi eʼlon qilingan. Mamlakatda internet foydalanuvchilar soni 29,5 millionga yetgan, oliy taʼlim qamrovi 43 foizga oshgan. Tadqiqotda Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarining SI t exnologiyalarini joriy etish imkoniyatlari va uchraydigan muammolar tahlil qilingan, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sunʼiy intellekt; raqamli marketing; oliy taʼlim; Oʻzbekiston; raqamli transformatsiya; chatbot; CRM; marketing avtomatlashtiruvi