AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA BYUDJETLASHTIRISHDAN FOYDALANGAN HOLDA BOSHQARUV TIZIMINI SHAKLLANTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida budjetlashtirish mexanizmlaridan foydalangan holda samarali boshqaruv tizimini shakllantirish yo ‘llari yoritilgan. Undan tashqari, maqolada byudjetlashtirishning strategik rejalashtirish, nazorat va tahlil jarayonlari bilan integratsiyasi, shuningdek yaratilgan qo ‘shimcha iqtisodiy qiymat (EVA) va balanslashgan baholash tizimi (BSC) asosidagi boshqaruv modeli tahlil qilingan va korxona boshqaruvining byudjet qo ‘mitasi, RACI matritsasi, byudjetlash kalendari hamda ER P tizimlari orqali nazorat mexanizmlarini shakllantirish bo ‘yicha amaliy takliflar berilgan. Kalit so ‘zlar: byudjetlashtirish, korporativ boshqaruv, yaratilgan qo ‘shimcha iqtisodiy qiymat (EVA), balanslashgan baholash kartasi (BSC), RACI matritsasi, strategik rejalashtirish, ERP tizimi.