YASHIL IQTISODIYOT VA BARQAROR RIVOJLANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning barqaror rivojlanish bilan oʻzaro aloqasi va ijtimoiy -iqtisodiy tizimlarga taʼsiri chuqur tahlil qilingan. Asosiy eʼtibor global tendensiyalar, xalqaro tajriba va Oʻzbekiston misolida amaliyotga qaratilgan. Tadqiqotda nazariy, empirik, statistik va solishtirma tahlil metodlari qoʻllanilib, yashil iqtisodiyot modelining samaradorligi asoslab berilgan. Xulosa qismida yashil transformatsiya boʻyicha aniq tavsiyalar berilgan.
Keywords: yashil iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; ekologik siyosat; energiya samaradorligi; uglerod neytralligi; Oʻzbekiston