KORXONALARDA RAQOBAT RAZVEDKASI TIZIMIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA QARATILGAN METODOLOGIK YONDASHUVLARNI RIVOJLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada korxonalarda raqobat razvedkasi tizimini rivojlantirish uchun ilgʻor texnologiyalarni qoʻllash imkoniyatlari oʻrganilgan. Attention -LSTM va transfer learning modellarining mijoz xatti -harakatlarini prognozlash va yangi mahsulotlarga talabni aniqla shdagi afzalliklari yoritildi. Mashina oʻrganish va FBS -SE metodologiyasi ishlab chiqarish samaradorligini oshirish hamda qaror qabul qilishni tezlashtirishda muhim ahamiyatga ega ekani asoslab berildi. Raqamli transformatsiya va yashil innovatsiyalar barq aror rivojlanish hamda raqobatbardoshlikka ijobiy taʼsir koʻrsatishi aniqlandi. Tadqiqot natijalari raqobat razvedkasi tizimini yanada samarali qilish boʻyicha amaliy takliflarni ishlab chiqildi.
Keywords: raqobat razvedkasi; sunʼiy intellekt; mashina oʻrganish; transfer learning; Attention -LSTM; raqamli transformatsiya; FBS -SE metodologiyasi