KORXONA RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHGA YOʻNALTIRILGAN STRATEGIK MARKETING YONDSHAUVLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada korxona raqobatbardoshligini oshirishda strategik marketing yondashuvlarining oʻrni va ahamiyati tahlil qilingan. Marketing strategiyalarining toʻgʻri tanlanishi va ularni maqsadli ravishda qoʻllash orqali mahsulot yoki xizmatning bozordagi ustunligi taʼminlanishi mumkin. Maqolada STP modeli, differensiallashuv strategiyasi, qiymat zanjiri va raqamli marketing vositalari asosida raqobat ustunligini shakllantirish yondashuvlari koʻrib chiqilgan. Empirik tahlil asosida strategik marketing yonda shuvlarining samaradorligi baholanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: strategik marketing; raqobatbardoshlik; STP modeli; pozitsiyalash; differensiallashuv; qiymat zanjiri