QURITILGAN MEVALAR EKSPORTIDA MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA QIYMAT ZANJIRINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada quritilgan mevalar eksportida qiymat zanjirining samaradorligini oshirishga qaratilgan marketing yondashuvlari tahlil qilingan. Har bir bosqich — xomashyo yetishtirishdan tortib eksportgacha — alohida baholanib, mahsulotga qoʻshilayotgan qiy mat darajasi aniqlangan. Jahon tajribasi asosida muammolar va tavsiya etilgan marketing strategiyalari tizimlashtirilgan. Tahlillar shuni koʻrsatadiki, brendlash, qadoqlash, logistika va bozor axboroti vositalari qiymat zanjiri samaradorligiga bevosita taʼ sir qiladi.
Keywords: qiymat zanjiri; quritilgan mevalar; marketing strategiyasi; eksport; brendlash; bozor integratsiyasi; qadoqlash