MODALAR BIZNESIDA RAQAMLI MARKETINGDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda modalar (fashion) bozorida raqamli marketing vositalaridan foydalanish imkoniyatlari va istiqbollari tahlil qilingan. Ijtimoiy tarmoqlar, mobil ilovalar, veb -saytlar, influencer marketing, sunʼiy intellekt asosidagi texnologiy alar orqali brendlarni ilgari surish, ularning bozorga chiqish tezligini oshirish hamda mijozlar bilan barqaror aloqani oʻrnatish imkoniyatlari koʻrib chiqilgan. Raqamli strategiyalar asosida moda brendlari uchun barqaror oʻsish yoʻnalishlari tavsiya etilg an.
Keywords: raqamli marketing; moda; ijtimoiy tarmoqlar; influencer; sunʼiy intellekt; SEO; elektron tijorat; raqamli transformatsiya; onlayn savdo platformalari; personalizatsiya texnologiyalari; mikro -influencerlar; nano -influencerlar