MADANIYAT SOHASI MUASSASALARINI BUXGALTERIYA HISOBINING O’ZIGA XOS JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada madaniyat sohasi muassasalarining buxgalteriya hisobi va ularni auditdan oʻtkazishning oʻziga xos jihatlari tahlil qilingan. Xususan, davlat kino muassasalari misolida moliyaviy hisobot yuritish, intellektual mulk obyektlarini hisobga olish, loyihaviy smetalar asosida xarajatlarni rejalashtirish kabi jihatlar oʻrganildi. Tadqiqot natijalari madaniyat muassasalarida auditorlik faoliyatini amalga oshirishda differensial va tizimli yondashuv zarurligini koʻrsatdi. Maqolada buxgalteriya hisobini yuritishning amaliy muammolari, shuningdek, ularni hal etish boʻyicha taklif va tavsiyalar ham bayon etilgan. Ushbu yondashuv madaniy tashkilotlarda moliyaviy shaffoflikni taʼminlash, byudjet mablagʻlaridan samarali foydalanishni kuchaytirish hamda buxgalt eriya va auditorlik ishlarining sifatini oshirishga xizmat qiladi.
Keywords: madaniyat muassasalari; buxgalteriya hisobi; davlat kino muassasalari; auditorlik faoliyati; moliyaviy nazorat; smeta; intellektual mulk; shaffoflik; differensial yondashuv; tizi mli audit