LOYIHALASHTIRISH TASHKILOTLARIDA SIFATNI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ILMIY -USLUBIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada loyihalash jarayonida sifatni taʼminlash tizimining qurilish tashkilotlaridagi xuddi shunday tizimdan bir qancha farqlari aniqlandi. Ushbu farqlar qurilish loyihasining mahsulot sifatida oʻziga xosligi hamda loyiha -qidiruv jarayonining xusus iyatlaridan kelib chiqadi. Loyiha -qidiruv jarayonida sifatning shakllanish xususiyatlarini eʼtiborga olib, sifatni rejalashtirish yetarlicha samara koʻrsatmadi. Loyiha -qidiruv tashkilotlarida sifatni boshqarish konsepsiyasini taklif qilish maqsadga muvofiq deb topildi. Sifatni boshqarish kichik tizimning mazmun - mohiyati korxonaning barcha boʻgʻinlari va boʻlinmalarida loyiha -smeta hujjatlarida meʼyorlardan chetlanishlarni aniqlash va ularning korxona faoliyatining yakuniy natijalariga taʼsirini koʻrsatish b ilan ifodalanadi.
Keywords: loyiha sifati; loyiha -qidiruv tashkiloti; sifatni boshqarish konsepsiyasi