IQTISODIY RIVOJLANISHNING IKKI OMILI: YASHIL IQTISODIYOT VA MAKROIQTISODIY BARQARORLIK (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda yashil iqtisodiyot va makroiqtisodiy barqarorlik hamda ularning uygʻunligi keng yoritib oʻtilgan. Makroiqtisodiy barqarorlikni taʼminlashning muhim jihatlari, asosiy omillari va shartlari, barqaror rivojlanish maqsadlari har b ir inson uchun farovon turmush tarzini yaratishga xizmat qiluvchi iqtisodiy, ijtimoiy, ekologik koʻrsatkichlarni oʻz ichiga oladi. Muallif tomonidan batafsil yoritilib, oʻrganilish va tadqiq etish natijasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: iqtisodiyot; makroiqtisodiy barqarorlik; YaIM; barqaror va lyuta