MINTAQALARDA SANOAT TARMOGʻI SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada samaradorlik va sanoat tarmoqlarining iqtisodiy samaradorligining hududiy xususiyatlari boʻyicha olimlarning qarashlari umumlashtirilgan va mualliflik yondashuvi ishlab chiqilgan. Xorazm viloyati sanoati rivojlanishi va uning iqtisodiy samaradorli gi mezonlari iqtisodiy -statistik usullar yordamida tadqiq qilingan. Olingan natijalarga asosan viloyat va uning hududlarida sanoat iqtisodiy samaradorligini oshirish boʻyicha takliflar berilgan.
Keywords: sanoat; samaradorlik; mintaqa; mehnat samaradorligi; kapital qaytimi; korrelyatsiya; regressiya; statistik tahlil